Home

Terreinrit/oefencross Spijkbos 22 oktober 2023

17-10-2023 ||  Alle aanmeldingen t/m vanmiddag 12.00 uur hebben we een startplek kunnen geven. Aanmeldingen die van nu binnenkomen kunnen alleengeplaatst worden als er startplekken vrij komen.
UPDATE 12-10-2023 || Wat is er een hoop belangstelling voor onze terrenrit en oefencross. Inmiddels hebben we zo veel aanmeldingen, dat we nieuwe aanmeldingen vanaf vanavond op de wachtlijst moeten plaatsen. We gaan ons best doen iedereen een startplek te gunnen. 
Iedereen die tot en met vanmiddag 17.00 uur heeft ingeschreven, hebben we kunnen plaatsen.
Degenen die zich vanaf vanavond 17.00 uur inschrijven, krijgen van ons uiterlijk in de loop van volgende week bericht of ze mee kunnen doen.
Dank voor al jullie aanmeldingen!

Informatie en aanmelden

De organisatie van de Terreinrit/Oefencross is weer opgestart!
De organisatie bestaat vanuit de historie uit een samenwerking tussen paardensportvereniging de Flevoruiters uit Dronten en Stal Patriciahoeve uit Biddinghuizen.
Als sinds jaar en dag organiseren zij de DuoCross Ledendag en aansluitend, op de zondag, wordt sinds een paar jaar een Terreinrit/Oefencross gehouden. Deze zal dit jaar zijn op zondag 22 oktober, de 5de editie.

De Terreinrit/Oefencross is een opengesteld evenement voor alle paardenliefhebbers uit de omgeving van Biddinghuizen, georganiseerd door de Flevoruiters en de Patriciahoeve.
Ken je iemand die ook eens met zijn of haar paard of pony door de Spijkvijver wil galopperen en/of in een bos over zelfgebouwde crosshindernissen wil springen?
Of ken je iemand die recreatief een leuke buitenrit wil maken langs een uitgezette route?
Of ken je een crossruiter die met een (jong) paard een trainingsrit wil maken? Want ook voor een oefencross is ons parcours erg geschikt.
Tip hen dan over deze dag!

De rit is individueel of in een groepje (max 5) te rijden.
Er wordt geen klassement opgemaakt.

Inschrijven kan via dit formulier. Let op:
  • De inschrijving sluit woensdagavond 18 oktober, of eerder als de startlijst vol is.
  • Ga je voor tempo en/of training voor een cross > schrijf je dan in voor de oefencross; dit kan individueel of als duo. De starts gaan redelijk vlot achter elkaar, net als bij een cross. Inhalen is niet toegstaan.
  • Wil je een leuke buitenrit maken met hindernissen erin > schrijf je dan in voor de terreinrit. Je krijgt dan langer de tijd. Max. 5 ruiters in een groep.
  • De oefencrossers gaan eerst van start; aansluitend de terreinrit-deelnemers.
  • Het parcours gaat dit jaar over ong. 5,5 km. Vanwege dierenwelzijn kan er daarom maar 1 start per combinatie gedaan worden, en mag een paard voor de terreinrit maximaal 2 maal starten met een rustmoment voor het paard van minimaal 45 minuten. Voor een oefencross kan een paard maximaal 1-maal uitkomen.
  • In het parcours zijn toezichthouders aanwezig voor geval er een calamiteit is.
Locatie: Spijkbos (achter Walibi Biddinghuizen/Elburg).
Stel je navigatie in op "https://goo.gl/maps/bCMKm3tzD3JFXGwi6". Onderaan deze pagina vind je een Google Maps-kaartje ter orientatie.

Kosten deelname: 25,00 euro per start (pin of contant; vooraf aan de start op het terrein). Je krijgt dan een startnummer uitgereikt (zichtbaar dragen).
Meedoen is geheel op eigen risico. Veiligheidshelm is verplicht. Oefencrossers dienen ook een bodyprotector te dragen.

Aanwezig: bij de grote rood/witte tent is koffie/thee/fris, broodjes en zoete/zoute snacks te verkrijgen. Verder zijn er BHV, toezichthouders in het parcours en een toiletvoorziening aanwezig.

De startlijst wordt in de week voor de cross/terreinrit op deze website bekend gepubliceerd.
Het parcours
Het gehele parcours bestaat uit ± 25 hindernissen. De meeste hindernissen hebben een hoge en lage kant (80-90 cm resp. 30-40 cm). Bij andere hindernissen is er altijd de mogelijkheid de hindernis te passeren. Het parcours is ± 6 km lang. Er is de mogelijkheid om een gedeelte te rijden (ong. 3,5 km). Dit kun je ter plaatste beslissen, en dit zal in het parcours aangegeven worden.

Parcours verkennen kan lopend of op de fiets op:
- vrijdagmiddag 20 oktober
- zaterdagochtend 21 oktober vóór 12.00 uur
- zondagochtend 22 oktober vroeg, vooraf aan de eerste start.
Noodzakelijk is het niet; het crossparcours wordt duidelijk aangegeven.
Op zaterdagmiddag vanaf 13.00 uur wordt het crossparcours verreden als besloten trainingsactiviteit voor lesklanten en leden van de Patriciahoeve en de Flevoruiters. Er kan dan géén parcours worden verkend.
 
Heb je vragen over de terreinrit of de oefencross, stuur dan een mail naar TerreinritSpijkbos@gmail.com .
AVG: met inschrijving voor deze TerreinOefenCross geven de deelnemers toestemming voor het maken van beeld- en/of geluidsopnamen tijdens de wedstrijd voor verslaglegging en promotiedoeleinden op website, social media en offline publicaties. LR & PC Flevoruiters en Pensionstal Patriciahoeve hebben het volledige recht op het gebruik van de betreffende beelden/opnamen tijdens deze dag. De deelnemers kunnen geen aanspraak maken op eindige vergoeding of iets dergelijks in dit verband. Tevens heeft de organisatie het volledige recht voor publicatie van start- en uitslagenlijsten waarop privacygegevens vermeld staan.

© Copyright 2024 Patriciahoeve

Realisatie: Sybit - Software op Maat