Home

Terreinrit/oefencross Spijkbos 24 oktober 2021

De organisatie van de Terreinrit/Oefencross is weer gestart! We hebben weer toestemming gekregen van de Gemeente Dronten en Staatbosbeheer. 
Aansluitend aan de DuoCross Ledendag op 22 en 23 oktober, organiseren de Flevoruiters en Patriciahoeve op zondag 24 oktober de 4de editie van de Terreinrit/Oefencross.

Dit is een opengesteld evenement voor alle paardenliefhebbers uit de omgeving van Biddinghuizen, georganiseerd door de Flevoruiters en de Patriciahoeve.
Ken je iemand die ook eens met zijn of haar paard of pony door de Spijkvijver wil galopperen en/of in een bos over zelfgebouwde crosshindernissen wil springen?
Of ken je iemand die recreatief een leuke buitenrit wil maken langs een uitgezette route?
Of ken je een crossruiter die met een (jong) paard een trainingsrit wil maken? Want ook voor een oefencross is ons parcours erg geschikt.
Tip hen dan over deze dag!

De rit is individueel of in een groepje (max 5) te rijden.
Er wordt geen klassement opgemaakt.

Inschijven kan via dit formulier. *** UPDATE 19-10 22.00 uur: de dag zit vol. Inschrijven kan nog wel, maar dan kom je op de wachtlijst. Je krijgt van ons een mailtje of appje als er een plekje vrijkomt. ***
  • Ga je voor tempo en/of training voor een cross > schrijf je dan in voor de oefencross; bij voorkeur individueel of als duo.
  • Wil je een leuke buitenrit maken met hindernissen erin > schrijf je dan in voor de terreinrit. Max. 5 ruiters in een groep.
  • Er kan 1 start per combinatie gedaan worden.
  • Voor oefencrossers: een 2de start in overleg met het secretariaat op de dag zelf; indien het programma dit toelaat.
Locatie: Spijkbos (achter Walibi Biddinghuizen/Elburg).
Stel je navigatie in op "Oldebroekerweg 8 Biddinghuizen". Onderop deze pagina vind je een Google Maps-kaartje ter orientatie.

Kosten deelname: 20,00 euro per start (pin of contant; vooraf aan de start).
Meedoen is geheel op eigen risico. Veiligheidshelm is verplicht. Oefencrossers dienen ook een bodyprotector te dragen.

Aanwezig: eenvoudige horeca (koffie/thee/fris, broodjes, zoete/zoute snacks), BHV, toezichthouders in het parcours, toilet.

De startlijst wordt in de week voor de cross/terreinrit op deze website bekend gepubliceerd.
Het gehele parcours bestaat uit ongeveer 25 hindernissen. De meeste hindernissen hebben een hoge en lage kant. Bij andere hindernissen is er altijd de mogelijkheid de hindernis te passeren. De maximale hoogte is 80-90 cm. Het parcours is 6,5 km lang. Er is de mogelijkheid om een gedeelte te rijden (ong. 3,5 km). Dit kun je ter plaatste beslissen.

Parcours verkennen kan lopend of op de fiets op:
- vrijdagmiddag 22 oktober
- zaterdagochtend 23 voor 11.00 uur
- zondagochtend 24 oktober vroeg, vooraf aan de eerste start.
Noodzakelijk is het niet; het crossparcours wordt duidelijk aangegeven.
Op zaterdagmiddag 23 oktober vanaf 11.00 uur wordt het crossparcours verreden als besloten trainingsactiviteit voor lesklanten en leden van de Patriciahoeve en de Flevoruiters.
 
Heb je vragen over de terreinrit of de oefencross, stuur dan een mail naar TerreinritSpijkbos@gmail.com .
Corona: met inschrijving voor deze TerreinOefenCross geven de deelnemers aan zich te zullen houden aan de dan geldende voorschriften en adviezen van de RIVM en de KNHS, eventueel aangevuld met maatregelen genomen door de organisatie.

AVG: met inschrijving voor deze TerreinOefenCross geven de deelnemers toestemming voor het maken van beeld- en/of geluidsopnamen tijdens de wedstrijd voor verslaglegging en promotiedoeleinden op website, social media en offline publicaties. LR & PC Flevoruiters en Pensionstal Patriciahoeve hebben het volledige recht op het gebruik van de betreffende beelden/opnamen tijdens deze dag. De deelnemers kunnen geen aanspraak maken op eindige vergoeding of iets dergelijks in dit verband. Tevens heeft de organisatie het volledige recht voor publicatie van start- en uitslagenlijsten waarop privacygegevens vermeld staan.

© Copyright 2022 Patriciahoeve

Realisatie: Sybit - Software op Maat