Home

Naber heeft teugels in eigen hand

Biddinghuizen - 7 juli 2004.  Eventingamazone Alice Naber uit Biddinghuizen heeft de teugels voor plaatsing voor de Olympische Spelen nog in eigen hand.

Als de Nederlandse keurmeesters tenminste niet te moeilijk doen. Zelf houdt de eventingamazone daar liever geen rekening mee. Haar boze droom vormt het 'Portugalscenario'. In dat land eindigde Alice Naber afgelopen maart bij de eerste tien van een internationale driesterrenwedstrijd. Cijfermatig gezien voldeed de amazone daarmee aan de norm.

Balen
NOC-NSF weigerde haar desondanks op de passagierslijst te zetten, omdat het startveld toen te weinig goede concurrenten telde. Naber noemt de strenge regels van het Nederlands Olympisch Comité behoorlijk balen. Helemaal omdat collega's uit andere landen wel een startbewijs voor de spelen hebben.

Antillen
En dat terwijl die het in sportieve zin echt minder hebben gedaan. "Er zijn 75 plaatsen te verdelen, maar tot nu toe is er pas één Hollander zeker van deelname, maar die is expres overgestapt naar de Nederlandse Antillen." Naber beweert zelf nog nooit serieus overwogen te hebben om haar geluk elders te zoeken.

Ze blijft erop vertrouwen dat zij een plekje in de Nederlandse afvaardiging verovert. "Ik heb Coral Estate V.A. Fox pas sinds november en die gaat echt met sprongen vooruit."

Bron: Nieuws TV

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2024 Patriciahoeve

Realisatie: Sybit - Software op Maat