Home

Gwen van Tilburg eventingkampioen bij de pony’s

Biddinghuizen - 3 juli 2013.  Op 29 juni werd in recreatiegebied Vlietland het KNHS Kampioenschap eventing voor pony’s verreden. Het kampioenschap gold tevens als laatste observatiewedstrijd voor bondscoach Alice Waanders. In deZ-klasse ging de titel naar Gwen van Tilburg (Biddinghuizen) met de ervaren Quinn de L’Equille. Een combinatie die dit seizoen al meerdere malen hoog wist te eindigen.

Naast winnares Van Tilburg mocht Angela Kolle (Halle Gld.) op het podium de zilveren medaille in ontvangst nemen. Met haar Ziolieta reed ze een verdienstelijke wedstrijd. Deze amazone heeft zich dit jaar door haar rijden en positieve instelling duidelijk in de kijker gereden. Op plaats drie kwam Anne Groot Koerkamp (Wouw) met haar Urban. Ook de nummer vier van het klassement, Gerdine Frens (Ermelo), kent met haar Montignac du Vi een sterk constant seizoen.

Bondscoach Alice Waanders kijkt tevreden terug. “Er stond een selectieve cross, maar dat wilde we ook als laatste observatiewedstrijd. Vooraf heb ik samen met Martin Lips (bondscoach Young riders en senioren, red.) zeer goed contact gehad met de organisatie en parcoursbouwer, zodat we een optimale laatste selectiewedstrijd konden realiseren. Hulde daarvoor aan deze mensen."

"Ik heb vertrouwen in de combinaties die op de nominatie staan om mee te gaan naar het EK, later deze week zal de definitieve selectie bekend gemaakt worden. De ruiters die hoog op mijn lijstje stonden, hebben het bijna allemaal goed gedaan.

Voor mij is dit het eerste jaar als bondscoach en dat maakt het lastig om een inschatting te maken met betrekking tot de kansen, maar de ruiters zijn goed voorbereid. Ik heb veel overleg gehad met Martin Lips. Hij was vorig jaar bondscoach van de pony’s en kent de meeste combinaties al langer en weet wat er te verwachten is op een EK. Doordat hij de ruiters en pony’s al langer kent en ik een frisse blik heb denk ik dat we een hele goede samenwerking hebben gerealiseerd.

Als laatste voorbereiding richting EK hebben we de komende weken nog twee trainingen en de pony’s zullen uiteraard ook goed bekeken worden door de teamveterinair.”

Het EK pony’s wordt verreden van 23 tot en met 28 juli in het Italiaanse Arezzo.

Bron: Knhs.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2023 Patriciahoeve

Realisatie: Sybit - Software op Maat