Home

Alice Naber onverslaanbaar in KNHS-Copain Eventing Cup

Biddinghuizen - 17 oktober 2011.  Afgelopen weekend werd op landgoed Molecaten in Hattem de jaarlijkse eventingwedstrijd verreden. Alice Naber-Lozeman (Biddinghuizen) was in deze wedstrijd onverslaanbaar in de klasse Z en eindigde op de eerste en de tweede plaats.

De wedstrijd in Hattem was de één na laatste wedstrijd om de KNHS-Copain Eventing Cup.

Parcoursbouwer Henk Dokter (Hattem) had een pittige cross gebouwd. Er kwamen vijftien deelnemers aan de start in de klasse Z waarvan slechts vijf ruiters de drie onderdelen van de eventingwedstrijd volbrachten. Rene van der Loo (Biezenmortel) staat momenteel op de tweede plaats staat in de tussenstand van de KNHS-Copain Eventing Cup maar behaalde te veel strafpunten om in aanmerking te komen voor competitiepunten. Hij kon daarmee geen weerstand bieden aan de nummer één in de tussenstand, Alice Naber-Lozeman.

Alice Naber-Lozeman bezette zowel de eerste als de tweede plaats in Hattem. Met Peter Parker (v.I'm Supposin) reed ze een foutloze cross met 8 strafpunten voor tijd. Met een eindstand van 53,6 punten pakte ze royaal de leiding. Naber werd tweede met Coral Estate Ayo (v.Timeless), waarmee ze 72,0 punten behaalde.

In de klasse M reden 18 deelnemers de wedstrijd uit. Het was Francoise Rey (Onderdendam) die dankzij een foutloze cross binnen de tijd de wedstrijd won met Zirkoon (v. San Remo). De combinatie behaalde 58.5 strafpunten. Evie Izeboud (Bergschenhoek) legde beslag op de tweede plaats met 74,4 punten.

Met nog slechts één wedstrijd te gaan die meetelt voor de KNHS-Copain Eventing Cup is de winnaar al bekend. Maar er kan tijdens de wedstrijd in Barchem op 5 en 6 november nog gestreden worden om plaats twee tot en met tien. De prijsuitreiking van de Copain Eventing Cup vind plaats op 19 november tijdens het Eventing Feest in de Hollandsche manege in Amsterdam.