Home

Manege organiseert alternatieve activiteiten voor de leden

Manege organiseert alternatieve activiteiten voor de leden Biddinghuizen - 21 november 2019.  Zo'n dertig kinderen die hun paardrijles bij Manege Lelystad niet kunnen volgen vanwege het rhinovirus, gingen woensdagmiddag op bezoek bij Alice Naber in Biddinghuizen. De bekende eventing-amazone gaf hen een rondleiding en een clinic.

De kinderen konden van dichtbij zien hoe een topruiter met haar paarden omgaat. Naber vertelde over het geheim van haar succes. De 14-jarige dochter van Alice Naber gaf een demonstratie.

Het uitje is georganiseerd door mede-eigenaar Suzanne van der Laan van Manege Lelystad. Haar bedrijf is gesloten door de uitbraak van het rhinovirus, dat inmiddels vijf paarden het leven heeft gekost. Van der Laan organiseert verschillende activiteiten om haar klanten tevreden te houden. "Wij hopen op die manier veel leden te behouden". Van der Laan spreekt van onmacht. In totaal heeft zij 380 leden. Sommigen hebben hun lidmaatschap opgezegd.

Alice Naber werd benaderd met het verzoek of de kinderen bij haar langs mochten komen. Naber: "Ik zei tuurlijk. Dat doe ik. Want ik vind het vreselijk wat daar gebeurt. Kinderen kunnen daar niet naar ponyles omdat de manege gesloten is. Dat is heel erg. Ik bied dit aan om hen te helpen."

Van der Laan is erg blij met de steun van Naber: "Het is super om te zien dat een aantal paardensporters om ons heen met ons meeleeft. Dat hadden we eigenlijk niet verwacht. Het voelt natuurlijk fantastisch."

Eerder liet de manege weten dat het rhinovirus het bedrijf tussen de 50.000 en 100.000 euro heeft gekost. Er zijn verschillende acties georganiseerd om de manege financieel te steunen waaronder een crowdfundingsactie. Die heeft inmiddels zo'n 20.000 euro opgeleverd.

Bron: Omroep Flevoland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2024 Patriciahoeve

Realisatie: Sybit - Software op Maat